DrenikNet Forum
Januar 22, 2017, 01:33:02 am *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Dobro dosli!
 
   Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: KUCE HOROSKOPA  (Pročitano 17781 puta)
kalesin
Inventar
*****
Poruke: 2000


kalesin2jelena@yahoo.com kalesin2jelena
Pogledaj profil WWW E-mail
« poslato: Novembar 28, 2005, 06:01:25 pm »

Ovo verovatno svakoga zanima (pa i ako ne zanima eto da ima za one koje interesuje)


Najjednostavnije receno, planete predstavljaju glumce, astroloske kuce predstavljaju scenu a aspekti koje planete grade izmedju sebe odnose se na radnju, okolnosti i dogadjaje koji se odigravaju na sceni. Danas cemo vas blize upoznati sa scenom - tj. sa astroloskim kucama.

I

Prva kuca je pocetna u nizu astroloskih kuca i kao takva, prirodno je da nosi sve ono sto je prvo. To je pocetak zivota, rodjenje osobe i date okolnosti. U njoj posmatramo radjanje individue unutar Kosmosa, sve ono sto tvori pojedinca. Dakle, to je unutrasnja priroda, urodjena inteligencija i sklonosti, karakter, ego, emocije, temperament, svest i podsvest.

Iz fizioloskog aspekta, u znacenja ove kuce spada telo, konstitucija, vitalnost, zdravlje, pol, ponasanje, nacin na koji se osoba pokazuje drugima, njen status i postovanje u svetu, i uopste prosperitet u zivotu.

Ova kuca se tice i nacije pripadnika, njegove svesti o svom narodu, drzavi i patriotizmu u sirem smislu.

Precizno posmatrano ona se odnosi na glavu, mozak i centralni nervni sistem ukljucujuci i lobanju.


II

Tradicija ovu kucu prvenstveno opisuje kao kucu bogatstva, finansija i imovine. To ukljucuje i dragocenosti, pre svega pokretnu imovinu (ali i nepokretnu ako je u sluzbi pokretne), nacin na koji se osoba odnosi prema novcu, smisao za gomilanje ili trosenje novca, i sve ono sto u tom polju dajemo drugima.

U znacenja ove kuce spada i govor, nacin na koji osoba komunicira, kvalitet govora, moc oratorstva, smisao za predavastvo, ili pak, biznis, takt, i u sirem smislu glas, njegova svojstva, talenat za pevanje, spikerske poslove i slicno.

Ova kuca bavi se i porodicom, i onom u kojoj smo rodjeni i onom koju stvaramo, posmatrajuci i ukucane. U sirem smislu, to je bliza rodbina i svi oni o kojima brinemo kao da su sastavni deo porodice.

Specificna znacenja ove kuce odnose se i na drugi brak neke osobe, kao i na osobe koje mogu da ugroze brak. Zbog toga, pojedine kombinacije koje se odnose na ovu kucu, daju osobi velike seksualne apetite. Druga kuca je 8. kuca brojano od 7. i predstavlja dugovecnost ili prekid prvog braka.


III

To je pre svega kuca energije i svega sto ona podrazumeva. Ukoliko je u pitanju mentalna energija i snaga, tada iz ove kuce posmatramo snagu volje, hrabrost, odlucnost, brzinu reakcija, motivaciju, entuzijazam i sl. Ukoliko je u pitanju telesna energija, tada se ova ku}a odnosi na fizicku snagu, izdrzljivost, vitalnost i zdravlje.

S obzirom na osnovni aspekt ove kuce, u sirem smislu iz nje posmatramo rad i radne sposobnosti, vestine u ovladavanju bilo kojim poslom, ili pak talenat za obavljanje specificnih aktivnosti ili poslova.
Prema tradiciji, ovo je kuca svakodnevnih aktivnosti, dinamizma, kretanja, transfera, premestaja, pokretljivosti, selidba, i u sirem smislu, javnih sredstava za komunikaciju, radija, mas medija, edicije, pisanja i izdavastva, informacija, biroa, putnickih agencija, kracih putovanja i sl.

Treca kuca se odnosi na krvne srodnike sa kojima delimo energiju, a to su pre svega braca i sestre, posebno mla|a.

To su i svi oni koji nam daju podrsku, kolege, saradnici, asistenti, podredjeni, komsije i sl.

Iz telesnog aspekta, ova kuca se odnosi na grlo, vrat, ramena, ruke, bronhije i disajni sistem, i zbog toga predstavlja i sva ona umeca koja obavljamo rukama. Prema izvedenoj teoriji kuca ova kuca predstavlja i mesto i okolnosti smrti, uzroke bolesti i smrti takodje.

IV

Ovo je kuca opste srece, mentalnog komfora i dusevnog mira. Ona se odnosi na unutrasnji aspekt svesti, emocije, verovanja, intimu i kvalitete srca. Sve ono sto volimo i nosimo u srcu, mozemo videti u ovoj kuci. Ona se takodje odnosi na nase poreklo, okolnosti pocetka i kraja zivota, korene, tradiciju, pretke, i sva drevna, stara i tradicionalna znanja. Sa aspekta znanja, ona upravlja formalnim obrazovanjem. Ipak sve ostalo sto se tice obrazovanja, posmatracete iz 9. kuce koja se posebno odnosi na univerzitetsko obrazovanje. S obzirom da je ova kuca pokazuje okolnosti pocetka zivota, iz nje vidimo i majku, rodjake, a posredno i prijatelje, odnosno, sve one sa kojima smo u vezi i koji nam pruzaju komfor.

S obzirom da je primarna ideja koja lezi u ovoj kuci ideja komfora, iz nje posmatramo i nepokretnu imovinu, kucu, arhitekturu, dom, porodicno okruzenje (ali ne iz aspekta 2. kuce), vozila, zemlju, vodene povrsine, sume, ekologiju i prirodne resurse. Fizioloski gledano, 4. kuca se odnosi na srce, pluca i grudi.

Ovo je i okultna kuca jer predstavlja religioznu svest, ispravnost i posvecenost na duhovnom putu, i posredno vra}anje u same korene svog najunutarnjijeg bi}a.

Pravi primer za znacenje ove kuce bio bi Slobodan Milosevic buduci da je ona najizrazenija u njegovom horoskopu.

V

Ovo je kuca inteligencije, intelektualnog potencijala, mentalnosti, interesovanja, logike, rezona, ucenja i znanja. Iz ove kuce vidimo znanje kojim osoba raspolaze bez obzira na formalno obrazovanje. U njoj lezi ideja kreativnosti, stvaralastva i stvaralackog potencijala. Prema tradiciji ovo je primarna kuca koja se tice dece, potomstva, ali i sledbenika, ucenika.

Ovo je posredno i kuca ljubavi, ali prvenstveno ljubavnih i seksualnih veza (i pre i posle braka) zabavnog i rekreativnog zivota, sporta (rekreativnog), hobija, drustvenih i kulturnih zbivanja, pozorista, bioskopa, koncerata, diskoteka, nocnog zivota i sl. Peta kuca je sekundarna kuca koja se odnosi na drzavu, mocnike, lutrije, berze, uticajne i bogate ljude, i zbog toga predstavlja bogatstvo i zivotni uspeh, status i prosperitet.

Ova kuca stvara dobre diplomate i savetodavce, zbog svoje prirode znanja, ali je u stanju da izlozi i opasnim padovima statusa. Buduci da je 9. kuca brojano od 9, ona se odnosi i na religiju, moralnu svest, duhovne tehnike, molitve i tradicionalno pravo, veru, crkve i slicne institucije. Sa telesnog aspekta ova kuca predstavlja yeludac, stomacne organe, ukljucujuci i bubrege, jetru, zuc, kostur i kicmu.

VI

Ovo je pre svega kuca neprijatelja. Iz psiholoskog aspekta, to su sumnje, strahovi, brige, problemi, poroci, karakterne mane, gresi, negativne i lose misli, mentalni poremecaji i bolest, i sve ono sto je neprijateljsko za ljudsku psihu i um. Iz telesnog aspekta to su ozlede tela, rane, bolesti, telesna necistoca, defekti i sl.

Iz drustvenog aspekta to su stvarni neprijatelji, lose nastrojeni ljudi, lopovi, svi oni koji stvaraju prepreke i prave probleme. U sirem smislu to su suparnici, takmaci, i u krajnjoj liniji profesionalno bavljenje sportom, kao i svim delatnostima u kojima se zahteva borbenost, moc takmicenja i savladavanja protivnika (advokatura i sl.)

Uopsteno gledajuci, ovo je kuca prepreka, borbi, dugova i svih otezavaju}ih okolnosti. U sirem smislu ona predstavlja i radno okruzenje, svakodnevne obaveze, zamore i stres. S obzirom da se tice bolesti osobe, ona se tice i izlecenja. Znaci tu je i medicina, programi samorazvoja, zdravi rezimi, postovi i specijalne kure ishrane, treninzi, laboratorije, biologija, hemija i sl.

Ova kuca se odnosi i na parnice, zakonodavne poslove i sl. Ali ona se tice i rentiranja nekretnina, usluznih delatnosti, poslova sluzbe, vojnih delatnosti i zanimanja i sl.

Sesta kuca je odgovorna i za dugove, jer i oni spadaju u otezavajuce okolnosti. Prema izvedenoj teoriji kuca, ona se odnosi na majcinu rodbinu, ujake i tetke i bracu i sestre od ujaka. Bez obzira na to sto iz ove kuce posmatramo sve bolesti, ona se precizno odnosi na predeo oko struka, ledja, creva, donje prsljenove i probavu.

VII

Sedma kuca je prema tradiciji, kuca strasti i zelja. Iz nje posmatramo seksualni i emotivni zivot osobe, ljubav, brak, bracnog partnera i decu (drugo dete posebno). Ona se tice svih ljudskih odnosa, grupnih aktivnosti i rada, partnerskog duha, javnosti i javnog zivota (uopsteno, odnosa sa drugim ljudima). Ova kuca je odgovorna za putovanja i odlaske u inostranstvo, kao i sam zivot u inostranstvu. S obzirom da je ona 10. kuca brojano od 10, ona se takodje tice poslovanja i biznisa, ali prvenstveno privatnog biznisa, i ulaska u partnerske poduhvate.

U odnosu na prvu kucu, koja lezi preko puta ove kuce, sedma kuca se tice i otvorenosti i ekstrovertiranosti i potpunog izrazavanja. Znaci, svaka planeta koja se nalazi u ovoj kuci je veoma izrazena i eksponirana.

Prema teoriji izvedenih kuca, iz ove kuce posmatramo i komfor, lepe stvari u zivotu, zabave i razonode, zivotni prosperitet i napredak. Precizno posmatramo ona se odnosi na urinarni sistem, besiku, prostatu i predeo oko pupka.

VIII

Osma kuca je druga u nizu tzv. "losih" kuca, jer njena znacenja upucuju na negativna znamenja. Ipak, ne postoji losa i dobra kuca, niti losa i dobra planeta. Svaka kuca i planeta nose pozitivna znacenja na jednom planu, a negativna na drugom. Osma kuca je pre svega kuca slabosti, ranjivosti i bola. Svaka planeta smestena u ovoj kuci je veoma osetljiva u odnosu na svoja znacenja.

Mentalni i telesni bol, najkrupnije transformacije, promene, bolna stanja, problematicne i teske okolnosti, vrlo komplikovane stvari - sve to spada u osnovne ideje ove kuce. Ipak, ovo je i primarna kuca u odnosu na dugovecnost i duzinu zivota. Stoga, sve sto upucuje na zivot i smrt, velike i teske bolesti i opasnosti po zivot, velike tragedije i nesrece, filozofski interes za zivot i smrt, okultne stvari, magiju, filozofiju, posmatramo iz ove kuce.

Prema teoriji izvedenih kuca, ova kuca se odnosi na tudj novac i finansije. Tu posmatramo i stav prema novcu drugih ljudi i partnera, pa samim tim i njihovu zloupotrebu (kriminal, pljacke i sl.).

Iz ove kuce posmatramo i velike borbe, ratove i bitku, destrukciju i razaranje, kao finalnu fazu koja ustupa mesto stvaranju novog zivota. Ova kuca ima primarno znacenje za brak i odnosi se na trajanje bracnog zivota. Precizno gledano 8. kuca se odnosi na sistem za izlucivanje, genitalije i bubrege.

IX

Ovo je kuca sudbine. Prema ucenju Djotisa, sudbina je posledica stanja iz proslosti. Znaci, kakva ce biti covekova sudbina, sve ono sto sudbina daje ili uskracuje posmatramo iz ove kuce. Prema tome sudbinski prosperitet (opsta sreca i prosperitet u svim zivotnim podrucjima), blagostanje, bogatstvo, sreca kroz porodicu, karijeru i sl. - sve to posmatramo iz ove kuce.

Ovo je kuca licne slobode, i iz nje takodje posmatramo stepen slobode koju ce osoba uzivati, bilo u duhovnom, bilo u materijalnom ili telesnom smislu. Iz drustvenog aspekta, ova kuca se odnosi na zakonodavni sistem i eminentne osobe u tom polju, drustvene i drzavne zakone.

Deveta kuca predstavlja visoko obrazovanje, univerzitete, predavace i profesore. Postdiplomske studije, doktorate i uskostrucne radove visokog ranga takodje posmatramo u ovoj kuci.

Iz ove kuce posmatramo i ispravne akcije, dobra dela i milosrdje. Deveta kuca se posebno tice daljih putovanja, putovanja avionima i brodom, kontakata sa stranim drzavljanima, turizma i sl.

Ovo je primarna kuca koja se tice oca individue, njegovog zivota, za razliku od 10. kuce u kojoj se otac posmatra kao glava porodice.

U profesionalnom smislu, ova kuca se odnosi na sve one koji su nam nadredjeni, kao sto su sefovi i poslodavci. Precizno posmatrano, na fizickom planu ova kuca upravlja kukovima i butinama.

Ova kuca je naizrazenija u horoskopu aktuelnog predsednika Jugoslavije - Vojislava Kostunice.

X

Ovo je pre svega kuca akcije i delovanja, uspeha u poduhvatima i posredno profesije i zanimanja. Iz nje posmatramo karijeru, slavu, cast, priznatost, titule i visok status. Sve obaveze koje namece karijera, i sve profesionalne duznosti dolaze iz ove kuce. Uz 5. kucu, ovo je primarna kuca iz koje posmatramo drzavu, mocnike, zakone, uticajne i bogate ljude, ali i status same osobe.

S obzirom da je ova kuca suprotna od 4. kuce, ona se odnosi i na zivot u inostranstvu (uz 7. i 12. kucu). Precizno gledano, ona upravlja i kosturom, kicmom i kolenima. Smatra se da svaka planeta u ovoj kuci direktno opisuje vrstu posla koji ce osoba obavljati.

Posto deseta kuca ukazuje na moc ili na teznju ka moci dobar primer za nju bi bio aktuelni premijer Zoran Djindjic jer je ta kuca najizrazenija u njegovom horoskopu.

XI

Iz ove kuce posmatramo sve dobitke, prihode, bogatstvo i primanja. Ovo je blagonaklona kuca i odnosi se na uspeh u bilo cemu. Znaci, zivotni prosperitet i napredak, ostvarenje i realizacija bilo koje zelje i zivotne ciljeve. Svaka planeta u ovoj kuci opisuje izvor prihoda i finansijsko stanje. Jedanaesta kuca takodje predstavlja prijatelje, udruzivanja, saveye kompanije i sve vrste asocijacija, okruzenje, drustvo i sl.

Ona se posebno odnosi na stariju bracu i sestre, i precizno gledano predstavlja nozne listove i cirkulaciju.

XII

Ovo je treca u nizu nepovoljnih kuca. Ona predstavlja sve vrste gubitaka, padove, gresno ponasanje, poroke i sl. Osnovna ideja koja lezi u ovoj kuci je ogranicavanje slobode, i to negativnog kroz bolesti, zatvore, imigracije, vojsku ili pak, dobrovoljnog kroz crkve, manastire, naucne institucije koje pozivaju na rad i izolaciju.

Priroda ove kuce je vrlo misteriozna, i upucuje na misterije, tajne sluzbe, skrivene stvari, skrivena neprijateljstva, kriminalne aktivnosti, veze sa ljudima sa one strane zakona i sl. (onda ne treba da vas cudi sto je ova kuca najizrazenija bas u horoskopu Mila Djukanovica).

Ovo je treca kuca koja se odnosi na zivot u inostranstvu, duge boravke u daljini, i uopste odvojenost od svog doma, dragih bica. Venera je signifikator dalekih putovanja i za zivot u inostranstvu, potreban je jak uticaj Venere na 12. i 9. kucu.

Pozitivan aspekt ove kuce se ogleda u duhovnoj samospoznaji, prosvetljenju i saznavanju sustinskih zivotnih i ljudskih tajni. Ona upucuje na rad na sebi, donosi najdublje uvide i smisao za rad za opstu ljudsku dobrobit.

Iz aspekta zivotnog prosperiteta, bolje je da je ova kuca prazna, jer puno planeta u njoj neminovno namece restrikciju i tugu.

Ova kuca je od ogromnog znacaja za bracni zivot, jer osim sto predstavlja telesni i emotivni uzitak medju partnerima, ona se takodje odnosi na bracni zivot i potomstvo.

Precizno posmatrano, na fizickom planu ova kuca se odnosi na stopala i limfni sistem.

evo sa jednog astro sajta za one koje zanima...
Sačuvana

Mazhavillu pole pani mathi pole
Engu ninno vannu "“ nee "“ ennarigil ninnu
Evide, evide
amanzaman
Gost
*
Poruke: 1


Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Januar 31, 2006, 02:27:25 am »

Ja se stvarno izvinjavam sto moram da prokomentarisem, ali dobar deo ovog teksta nije tacan ni 10%. Jos jednom se izvinjavam ali bilo je jace od mene Zbunjen
Sačuvana
kalesin
Inventar
*****
Poruke: 2000


kalesin2jelena@yahoo.com kalesin2jelena
Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #2 poslato: Januar 31, 2006, 11:47:54 am »

naravno da treba da se prokomentarise ali uz komentar moraju da slede jaki argumenti posto je ovaj pregled kuca napisala osoba koja se bavi astrologijom vec godinama ..e sad to je samo povrsan opis kuca u horoskopu ali za neko dublje znacenje uzimaju se svi aspekti a ovo je naglasavam za one koji pocinju da se bave time...
naravno sad ocekujem te izostale argumente ... Smiley  Smiley
Sačuvana

Mazhavillu pole pani mathi pole
Engu ninno vannu "“ nee "“ ennarigil ninnu
Evide, evide
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!